跳至內容

帶創意的鱈魚盛宴

Skreimølje med lever og rogn er en tradisjonsrik norsk rett. I denne oppskriften lager du spinat, saltkokte poteter og gulrotmos i tillegg til leveren og rognen. En litt ny vri på en klassiker! Alle våre oppskrifter er hentet fra godfisk.no

图片:Synøve Dreyer

  • 制作时间: 60 分钟
  • 难易程度: 中等

材料

Saltkokte poteter

Gulrotmos

做法

  • Kok opp en stor kjele med vann og tilsett 3 ss salt per liter.
  • Sett kjelen til side og legg i skivene av skrei.
  • Sett kjelen tilbake på platen og kok opp, trekk den til side, skru ned varmen og la fisken trekke i 6-7 minutter.
  • Raskt surr spinaten i en stekepanne med presset hvitløk og smør til den er myk.
  • Kok opp nok vann til å dekke rognen og tilsett 1 ss salt per liter.
  • Vask rognen godt, pakk den inn i matpapir, og fest endene med strikk slik at den ikke går i oppløsning.
  • Legg den innpakkede rognen i det kokende vannet og la den trekke i 20-30 minutter.
  • Rens leveren for hinner og tråder, del den i biter og legg i en liten kjele.
  • Når fisken er ferdigkokt, ta ut et par skjeer av kokevannet og hell over leveren.
  • La det småkoke forsiktig i 2-3 minutter.

Saltkokte poteter

  • Kok opp saltet vann, tilsett potetene og kok til de er møre, ca. 20 minutter.
  • Ta potetene ut av det salte vannet og la dem renne av på tørkepapir.

Gulrotmos

  • Skrell gulroten, skjær i terninger og kok møre i usaltet vann.
  • Sil av kokevannet, og mos gulroten sammen med smør og matfløte.
  • 用盐和胡椒调味。

摆盘指导

  • Server skreien med spinat, rogn, saltkokte poteter, gulrotmos og lever.
由AI翻译 本页面由AI翻译。如有任何问题或建议,请联系我们。