Hopp til innholdet

Torsk til jul med rotmos og rødvinssaus

Torsk med rotmos er en klassiker! Server med en deilig, hjemmelaget rødvinssaus og ta juletorsken til nye høyder.  Alle våre oppskrifter er hentet fra godfisk.no

Foto: Aina Hole

  • Tidsbruk: 60 min
  • Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

Rotmos

Rødvinssaus

Tilbehør

Fremgangsmåte

Rotmos

  • Skrell og skjær gulrot og kålrot i biter, og kok dem møre i vann med rosmarin og sitronskiver.
  • Kok til grønnsakene er helt møre. Ta ut og kast rosmarin og sitron.
  • Hell av kokevannet og mos gulrot og kålrot sammen med smør og matfløte til en grov mos.
  • Smak til med salt og pepper.

Rødvinssaus

  • Finhakk sjalottløk, gressløk og timian og surr alt i litt smør til løken er myk.
  • Tilsett rødvin og fiskekraft, og kok inn til det halve.
  • Sil sausen og pisk inn smøret.
  • Smak til med salt og pepper.

Ovnsbakt torsk

  • Sett stekeovnen på 150 °C.
  • Dryss salt på torsken og la den ligge i 10 minutter.
  • Skyll den godt i kaldt vann og tørk den lett med tørkepapir.
  • Skjær torsken i serveringsstykker.
  • Ha olivenolje, krydder, ingefær og skall av appelsin i en ildfast form og legg i torskestykkene med skinnet opp.
  • Bak i stekeovnen i ca. 15 minutter.
  • Dra skinnet forsiktig av rett før servering.
  • Server torsken med rotmos, rødvinssaus og mandelpotet.

Tips: Om du ønsker mer smak kan du legge noen hele hvitløksfedd i formen sammen med torsken.

Oversatt av AI Denne siden er oversatt av AI. Hvis du har noen spørsmål eller innspill, vennligst ta kontakt.