Hopp til innholdet

Ferske vårruller med reker, brokkolisalat og ponzu

Ferske vårruller med reker er en smakfull rett med masse digge grønnsaker. Denne oppskriften er en av finalistene i "Godfisk-klassen", en kokkekonkurranse for elever i forbindelse med Bergen matfestival. Alle våre oppskrifter er hentet fra godfisk.no

Foto: Godfisk

  • Tidsbruk: 20-30 min
  • Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

Brokkolisalat

Nudler

Urteolje

Fremgangsmåte

Grønnsaker

  • Kutt mango i små staver. Om du har kan du bruke en mandolin til å kutte agurk og gulrot. Finsnitt vårløk og hjertesalat, og legg de i isvann.
  • Lag syltelake med å koke opp 1 del eddik, 2 deler sukker og 3 deler vann, også kjent som 1-2-3-lake.
  • Kok gulrotstrimlene i 10 sekunder i lettsaltet vann. Ta ut gulroten og legg den i en skål eller boks. Hell så over syltelake og la den stå til den er romtemperert.

Brokkolisalat

  • Bland sammen alle ingrediensene til sausen i en kaserolle, utenom lime. Kok ned til halvparten. Sett sausen til side og la den kjøles ned før du tilsetter limesaft. 
  • Kutt brokkolien i jevne biter. Stek brokkolien i en panne i et par minutter før du tilsetter sausen og lar det koke ned til brokkolien er glasert. 
  • Dryss ristede sesamfrø over. 

Aromatisk glassnudler

  • Kok opp vann og hell over glassnudlene. La den stå og trekke i ca 5 min.
  • Kjøl nudlene ned og tilsett finkuttet mynte, kjørvel, koriander og basillikum og smak til med riseddik.

Urteolje

  • Kjør koriander og kjørvel sammen med olje i en blender i 3 minutter. Ha oljen over i en kjele og la den småputre i 5 minutter, ta av platen og lar den stå på benken i 10 min for å kjøle seg ned. Sil gjennom en veldig fin sil og kjøl helt ned.

Servering

  • Følg bruksanvisningen på risarkene for hvordan du gjør de klar til å rulles til vårruller. Fyll vårrullene med reker, grønnsaker og risnudler. Server med urteolje og ponzusaus. 
Oversatt av AI Denne siden er oversatt av AI. Hvis du har noen spørsmål eller innspill, vennligst ta kontakt.