Hopp til innholdet

One pot sei – alt i en gryte

På utkikk etter en enkel og rimelig fiskemiddag? Denne retten er kjapp å lage, gir lite oppvask og er utviklet av matprofil Ida Gran Jansen. Det er vel ingen hemmelighet av hvit fisk er full av jod og proteiner, og noe vi burde spiser mer av. Da er det deilig når det i tillegg smaker supergodt!  Alle våre oppskrifter er hentet fra godfisk.no

Foto: Ida Gran Jansen

  • Tidsbruk: 20-30 min
  • Vanskelighetsgrad: Lett

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.    
  • Varm opp olje og smør i en dyp kjele som tåler stekeovnen. Ha i strimlet paprika, delte cherrytomater, delte poteter og salt. Stek på medium varme i 10 min.  
  • Rør sammen kryddersmøret ved å blande smør, presset hvitløk, karri, salt og finhakket persille i en bolle.   
  • Smør kryddersmøret utover fiskefiletene og plasser dem over grønnsakene. Tilsett så kraft og fløte med grønnsakene og kok opp. Legg fisken over grønnsakene.
  • Sett pannen i ovnen og stek i 15-20 min.    
  • Hakk opp resten av persillen og ha over, skvis gjerne over litt mer sitron og smak til med salt.

Tips: Du kan bruke andre typer hvitfisk som for eksempel torsk i denne oppskriten. Prøv deg på vår deilige one pot skrei i skreisesongen. 

Lær mer: Vet du hva som egentlig er forskjellen på torsk og sei? Les mer om den perlegrå fisken her.

Oversatt av AI Denne siden er oversatt av AI. Hvis du har noen spørsmål eller innspill, vennligst ta kontakt.