Hopp til innholdet

Klassisk skreimølje

Skreimølje er en klassiker og når havets vandrer kommer inn til vår kyst, finnes det knapt bedre måltid å servere. Med lever, rogn og skrei har du et skikkelig festmåltid. Alle våre oppskrifter er hentet fra godfisk.no

Foto: Synøve Dreyer

  • Tidsbruk: 20-40 min
  • Vanskelighetsgrad: Lett

Ingredienser

Rogn

Lever

Tilbehør

Fremgangsmåte

  • Skyll og rens skreien. 
  • Legg dem i kaldt vann, gjerne rennende, i ca. 1 time.
  • Sett potet på kok.
  • Pakk rognen i matpapir for å sikre at den ikke koker i stykker.
  • Kok opp vann med salt, legg i rognen, kok opp og skru ned varmen. La rognen trekke til den er gjennomkokt, 30—45 minutter etter tykkelsen.
  • Trekk hinnen av leveren og del den i mindre stykker.
  • Kok opp vann med salt, eddik, pepper og laurbærblad. Legg i leveren, kok opp og la leveren trekke i 10—15 minutter.
  • Kok opp nok vann til at fiskestykkene dekkes. Tilsett 3 ss salt per liter vann og kok opp. 
  • Legg i fiskeskivene, kok raskt opp, skru ned varmen og la fisken trekke til den er gjennomkokt, ca. 8 minutter.
  • Server fisken nykokt med rogn i skiver, leveren i laken og gode poteter, eventuelt også kokte gulrøtter. Flatbrød gjør seg også godt til.
Oversatt av AI Denne siden er oversatt av AI. Hvis du har noen spørsmål eller innspill, vennligst ta kontakt.